Wederzijds begrip: goede afspraken en met elkaar meedenken!

Wederzijds begrip: goede afspraken en met elkaar meedenken!

Deel dit artikel

Mijn tandarts stuurde mij vanochtend een e-mail, gisteren een sms en ik reken er al op dat vanmiddag, een uur voor de afspraak, nog een tweede sms volgt. Hij kent mij, hij weet dat ik voor wat betreft tandartsafspraken graag vergeetachtig ben. Verder is het een aardige vent hoor, fluitend en babbelend doet hij zijn werk. Werkelijk geen flauw idee wat hij allemaal doet, maar ik heb het volle vertrouwen in zijn kunde. Af en toe knipper ik met mijn ogen (twee tegelijk, ik wil niet de verkeerde indruk wekken) en probeer te luisteren naar zijn verhalen en lispel zo nu en dan iets terug. 

De verwachtte sms vanmiddag bleef uit. Net toen ik mijn laptop af wilde sluiten en bureau leeg wilde halen, ging mijn telefoon. Verbaasd nam ik op (niet toch nog iets vergeten? Paniek!).

Mijn tandarts is dus een aardige vent en vroeg me of ik het een probleem vond mijn afspraak vanmiddag te verzetten. Er was een jongedame met pijnklachten en zij zou enorm geholpen zijn als ze in mijn plaats vanmiddag in de stoel mocht zitten. Hij kent mij, hij weet dat ik mijn plaatsje in de tandartsstoel graag af sta in noodgevallen.

Later op de dag en al bijna tijd om naar huis te gaan, gaat mijn werktelefoon. Klant in een dorp verderop heeft een nieuw bedrijf en dito aansluitingen. Hij was alleen vergeten dat hier nog een meter geplaatst moest worden. Dus of ik dit heel snel voor hem kon regelen. Nou is de offerte zo gemaakt en gemaild, maar in deze tijd van het jaar is het qua planning erg druk.

Ik heb mijn tandarts gebeld; laat deze aardige vent nou toevallig nog voor het weekend een afspraak hebben met monteurs van Anexo voor een meterwissel. Ik ken hem, ik weet dat hij zelf ook alles voor zijn klanten over heeft. Hij heeft dus begrip voor mijn vraag of het een probleem is de afspraak bij hem te verplaatsen.

Wederzijds begrip, goede afspraken en met elkaar meedenken! 
Fijne dag verder.

Linda