Meetbedrijf? Wie zijn jullie nou weer?

Meetbedrijf? Wie zijn jullie nou weer?

Deel dit artikel

Zo reageerde meneer Pietersen die ik onlangs sprak, aardige kerel uit het oosten van Nederland.

Meneer Pietersen had grote plannen met zijn bedrijf. Zijn eigen pand bleek voor die ambitie te klein en het toeval wilde dat zijn oom met pensioen ging. De beste man had geen opvolging en deed zijn bedrijfspand inclusief inboedel en personeel van de hand. Tijdens de jaarlijkse familieborrel kwam dit ter sprake en de heer Pietersen besloot zijn kans te grijpen, deed zijn oom een goed bod en sinds 1 maart jl. opende hij de deuren van zijn nieuwe, grotere pand. De inboedel werd afgestoft en kreeg een likje verf, het personeel werd omgeschoold, kortom, alles werd tot in de puntjes geregeld.

De oom had de boel trouwens netjes achtergelaten, zakelijke contracten waren schriftelijk opgezegd, zo ook bij zijn energieleverancier. Deze gaf dit dan ook netjes door aan de plaatselijke netbeheerder. De heer Smit dacht er zelfs aan om zijn meetbedrijf een e-mail te sturen met hierin naam en contactgegevens van de nieuwe eigenaar van het pand.

Toen ik de heer Pietersen benaderde voor het overnemen van de meetovereenkomst zoals wij die met zijn oom 4 jaar eerder afsloten, reageerde hij verbaasd, een beetje nors zelfs. Wie zijn jullie dan en wat moet ik met een meetbedrijf? Ik heb immers een leverancier en mijn aansluitingen zijn van de netbeheerder!

Na mijn uitleg over de noodzaak van het hebben van een erkend meetbedrijf mocht ik hem een mooie nieuwe meetovereenkomst toesturen. Niet nadat ik hem, onder ons, had verteld dat ik hem heel goed begreep, dat ik snapte dat het hebben van een meetovereenkomst met een erkend meetbedrijf nu eenmaal niet bij iedereen bekend is. Het werd uiteindelijk een heerlijk gesprek met wederzijdse interesse in elkaars bedrijf en manier van zaken doen.

Inmiddels hebben de heer Pietersen en ik elkaar digitaal warm de hand geschud en stiekem hoop ik dat hij mij nog eens belt met een vraag, of om gewoon om te vertellen dat het goed met hem gaat. Het meetbedrijf, je ziet ons zelden, maar we zijn 24/7 voor je aan het werk.

Linda