Aandacht voor indexatie

Aandacht voor indexatie

Deel dit artikel

Hij is al weer achter de rug, de indexatie. Maar wat is het eigenlijk? 

“Indexeren is het aanpassen van tarieven aan een zogenaamd indexcijfer. Vaak is dit een aanpassing aan de inflatie zodat het reële bedrag gelijk blijft, d.w.z. dezelfde (gemiddelde) koopkracht blijft vertegenwoordigen. De inflatie wordt bijvoorbeeld afgemeten aan de consumentenprijsindex (CPI) door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). “   

-Bron Wikipedia.- 

Eigenlijk heel logisch dus. Laatst had ik zelf een afspraak bij mijn kapster, heel toevallig ook nog eens een heel goede vriendin. Na een heerlijke knip- en verfbeurt en een nieuwe afspraak babbelden we wandelend richting kassa. Want ja, het is haar hobby en zij is mijn vriendin, maar ook haar schoorsteen moet roken. 
Bij het afrekenen keek ze me aan met een kleine schaamte. Ze verontschuldigde zich omdat het tarief iets hoger was geworden en wilde dit aan mij uitleggen. 
Dat was niet nodig, ik weet dat ook voor haar de indexatie geldt, haar loon- en materiaalkosten zijn gestegen.  

Hoe gaat dat eigenlijk bij Anexo? Het is niet even een prijslijst aan de muur vervangen. 
Bij Anexo wordt elk jaar aan de indexatie heel veel aandacht besteed. Het is niet alleen een kwestie van alle tarieven vermenigvuldigen met het op dat moment geldende indexcijfer. Er wordt ook zorgvuldig naar onze producten en diensten gekeken.   
 
Dit jaar heb ik, eigenlijk net als voorgaande jaren, geen vragen van klanten gekregen omtrent de indexering. Mochten die er wel zijn, dan beantwoorden mijn collega’s en ik die graag voor u.

Linda